Pin It

Την ίδια στιγμή που η ανθρωπότητα στον πλανήτης Γη ζει όλους αυτούς τους περιορισμούς, η NASA φτάνει στον Άρη!

Την ίδια στιγμή που όλα τα site χαρακτηρίζουν "Ιστορική την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη", όλοι εμείς στον πλανήτη αγωνιούμε για την επόμενη μέρα, εν μέσω πανδημίας, αποκομμένοι ο ένας από τον άλλο!

Είναι πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο άνθρωπος, μέσω της τεχνολογίας του, κατάφερε να φτάσει τόσο μακριά και όταν λέω τόσο μακριά εννοώ στον Άρη, σε έναν πλανήτη πολύ πιο μακριά από ότι φανταζόμαστε, έναν πλανήτη που ο άνθρωπος δεν έχει πατήσει καν ακόμα αλλά κάποιος άλλος πάτησε, ένα ρομπότ που θα συλλέγει ότι ίχνος ζωής μπορεί να βρίσκει και έτσι κάποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ή υπήρξε ζωή!

Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν ήμουνα μικρή ότι έλεγα στους γονείς μου πριν ακόμα μαθευτεί ότι υπήρχε νερό στον Άρη ότι… "Μαμά Μπαμπά έχει νερό στον Άρη το ξέρω...!" έλεγα κάτι τέτοια περίεργα και μετά από κάποιο καιρό ξαφνικά βγαίνει ανακοίνωση της NASA ότι υπάρχει νερό στον Άρη! Τώρα πια καταφέραμε να φτάσουμε στον Άρη στις 18 Φεβρουαρίου του 2021 ... προσαρειώθηκε ένα σκάφος, έπειτα από ταξίδι 6 μηνών, με προορισμό τον Άρη, που μετέφερε αυτό το ρομπότ που σας λέω και είναι πολύ εντυπωσιακό πού μπορούμε να έχουμε την ευκαιρία να το "δούμε", να δούμε την προσγείωση να δούμε ότι έφτασε... μέσα από τα σήματα που έλαβαν... και την πρώτη εικόνα!!! Με το καλό εύχομαι να έχουμε ευχάριστα νέα!!!

Μου ήρθε ο στίχος από ένα τραγούδι των Pink Floyd που μου προκαλούσε δέος θα πω τώρα, ανατριχίλες έλεγα μικρότερη! "Is There Anybody Out There....? σας αφιερώνω αυτή την εκτέλεση που είναι μόνο μουσική, αλλά και αυτή με στίχους, αν δεν γνωρίζετε αυτό το συγκρότημα ακούστε τους, η γιαγιά μου τους λάτρευε... είχε πάει την μαμά μου σε συναυλία τους όταν ήταν πολύ μικρή! 

Με ένα μαγικό τρόπο η μουσική είναι παρούσα σε όλα στη ζωή μου,
"ντύνει" τις στιγμές μου, τις λύπες μου και τις χαρές μου!
Θα μπορούσε η ζωή του καθενός μας να έχει το δικό της soundtrack,
όπως οι ταινίες έχουν τις μουσικές τους!

 

 
 
 
 
 
Το "Perseverance" κατέβηκε... προσαρειανώθηκε να το πω, μέσα στον μεγάλο κρατήρα Jezero, που κάποτε ήταν αρχαία λίμνη και δέλτα ποταμού και όπου θεωρείται πιθανότερο να υπήρχαν μορφές ζωής πριν δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο Άρης ήταν πιο θερμός, υγρός και πιθανώς φιλόξενος για ζωή. Μεταξύ άλλων, το ρόβερ διαθέτει μια πειραματική συσκευή που θα μετατρέπει το διοξείδιο της Αρειανής ατμόσφαιρας σε καθαρό οξυγόνο, καθώς επίσης ένα μίνι μετεωρολογικό σταθμό, 19 κάμερες και δύο μικρόφωνα που θα καταγράψουν τους πρώτους αρειανούς ήχους. Επίσης το ρόβερ θα απελευθερώσει το "Ingenuity", ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο βάρους 1,8 κιλών, το πρώτο στην ιστορία που θα πετάξει σε έναν άλλο κόσμο.

Προτού όμως γίνουν όλα αυτά, πέρασαν "επτά λεπτά τρόμου", όπως τα λέει η NASA, ώσπου να βεβαιωθεί ότι το ρόβερ, το οποίο έκανε ένα επτάμηνο διαστημικό ταξίδι απόστασης 470 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, κατέβηκε σώο και αβλαβές στην επιφάνεια του Άρη, ενός προορισμού με κακή φήμη στη διαστημική ιστορία, καθώς ουκ ολίγες φορές -σχεδόν τις μισές- έχουν αποτύχει οι απόπειρες προσεδάφισης. Το "Perseverance" είναι το πέμπτο ρόβερ που οι ΗΠΑ στέλνουν στον Άρη.
 
 
Σύμφωνα το κανάλι της NASA στο Youtube που το ακολουθώ λένε....
 
Ένα νέο κεφάλαιο της εξερεύνησης του Άρη ξεκίνησε επίσημα! Στις 18 Φεβρουαρίου 2021, το Perseverance rover της NASA προσγειώθηκε με επιτυχία στον Άρη. Τι έπεται? Το rover θα ετοιμαστεί να εξερευνήσει το νέο του σπίτι στον Αρειανό πλανήτη (συνεχώς πάω να πω στην Αρειανή γη χαχαχαααχα εννοώντας το έδαφος ως γη!), να αναζητήσει σημάδια αρχαίας ζωής και να συλλέξει δείγματα για να επιστρέψει, σαν από μια μελλοντική αποστολή!
Στο τελευταίο μέρος της πτήσης του,"Perseverance", φρέναρε από τα 19.500Km/h σε 3Km/h συγκλονιστικό!!!

Σαν να πηγαίνουμε μπρος πίσω στο χρόνο! Σαν να μου ακούγεται πιο αληθινό από κάθε άλλη φορά, αυτό που συχνά λέει η μαμά μου, "δεν υπάρχει χρόνος, εμείς οι άνθρωποι τον έχουμε εφεύρει για να συνεννοούμαστε"!
 
Σε 11 ώρες από τώρα οι επιστήμονες μέσω του καναλιού της NASA θα παροσιάσουν:
- Ο Δρ Moogega Cooper, οικοδεσπότης του επεισοδίου και επικεφαλής του να βεβαιωθείτε ότι το rover δεν έφερε τα βακτήρια της Γης στον Άρη
- Δρ. Kelsey Moore, μέλος της ομάδας επιστημονικής επιμονής που μελετά την αστροβιολογία και πώς σχηματίζεται η πρώιμη ζωή
- Gregorio Villar, Entry Descent και Landing Operations Lead που βοήθησε στην κατασκευή και τη δοκιμή του συστήματος που προσγειώθηκε το Perseverance rover στον Άρη
 
Από μικρή είχα μεγάλο ενδιαφέρον για τον πλανήτη Άρη και έλεγα στη μαμά μου πως έχει νερό και θάλασσες πριν ακόμα το ανακαλύψουν! Λέγαμε πολλές φανταστικές ιστορίες για τους πλανήτες και το σύμπαν όταν ήμουν μικρή, πριν πάω ακόμα σχολείο! Μου είχε μιλήσει και μου είχε δείξει βιντεάκια από την NASA την οποία έλεγα ASA!!! Λες επειδή είμαι Κριός και έχω κυβερνήτη τον Άρη!? Πλάκα κάνω!!!
 
Με αγάπη Ελισάβετ
 
 
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pin It