Pin It

Αυτές οι μέρες ήταν… και είναι πολύ φορτισμένες για τη γειτονιά μου, τη Νέα Σμύρνη! Ήθελα να περάσουν μέρες πρώτα, να μη γράψω το άρθρο με τόσο θυμό όσο ένιωθα, όχι ότι έχω ηρεμήσει…

Ο κόσμος όμως δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά τη βία… την Αστυνομική βία, ηχεί τόσο άσχημα στα αυτιά μου αυτή η φράση!!!

Όλη την εβδομάδα... ζωγραφίζω, ακούω και παίζω μουσική,
προσπαθώ με αυτό τον τρόπο να βγάλω τον θυμό μου,
τον φόβο το παράπονο από μέσα μου,
ευχαριστώ τους γονείς μου, τους φίλους μου, τους δασκάλους μου,
που με άκουσαν όλες αυτές τις μέρες!

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν, στις 7 Μαρτίου ημέρα Κυριακή όπως σήμερα, άρχισαν όλα μέσα στο μεσημέρι, κάτω από το σπίτι ακούστηκαν σειρήνες αστυνομικών μηχανών με κατεύθυνση την πλατεία, πολλές, 3 στην αρχή και πολύ γρήγορα, 6... 9...!!! Πάντα στο άκουσμα σειρήνων πετάγομαι να δω αν είναι πυροσβεστική ή κάποιο ασθενοφόρο και πάντα στέλνω την αγάπη μου, την ενέργεια μου σε όποιον μπορεί να την χρειάζεται εκείνη τη στιγμή. Όλα ήταν καλά μέχρι που ήρθε ενημέρωση από μία ιστοσελίδα ειδήσεων, που έλεγε για συμπλοκή 30 ατόμων προς την αστυνομία!!! Ανησυχήσαμε!

Όμως το απόγευμα, ο τόπος βούιξε, άλλη ήταν η αλήθεια και δεν άργησε, βγήκε στη φόρα! Συμπλοκή κατά αστυνομικού δεν έγινε ποτέ, αυτό που έγινε όμως ήταν χειρότερο!!!

Άκουσα, από γείτονες που ήταν εκεί, στο άλσος ή και στην πλατεία, πως ήταν μία οικογένεια με τα παιδιά τους που είχαν βγει για έναν περίπατο, κάποια στιγμή έκατσαν σε ένα παγκάκι να ξαποστάσουν και τότε εμφανίζεται ένας αστυνομικός και με άθλιο τρόπο, σαν να μιλάει σε αντικείμενα τους διώχνει! Ένας άνθρωπος λοιπόν, βλέποντας τον αστυνομικό, να τους μιλάει τόσο άσχημα ενώ δεν έκαναν κάτι κακό, τους υπερασπίστηκε! Ο αστυνόμος τότε του ζητάει και αυτουνού του ανθρώπου το sms που αποδεικνύει τη νόμιμη μετακίνηση του και τότε ο αστυνομικός επειδή προφανώς υπερασπίστηκε την οικογένεια ο νέος άνθρωπος του λέει,  "συλλαμβάνεσαι και παίρνεις πρόστιμο 300 ευρώ"! Ο κύριος αυτός τότε του λέει ότι "Τι έκανα το είχα και το sms και δεν έκανα κάτι κακό" και τότε ο αστυνόμος παίρνει το γκλομπ και αρχίζει, ανελέητα να τον χτυπά!!!

Αυτό είναι ντροπή, η αστυνομία είναι για να προστατεύει τους πολίτες όχι για να τους δέρνει δίχως αιτία!!! Ότι και να έχει συμβεί πριν, όσα νεύρα και να χεις όταν είσαι σε μια τέτοια δουλειά πρέπει να έχεις υπομονή και ψυχραιμία προς τον πολίτη, το γκλόμπ δεν το βγάζεις και αρχίζεις να χτυπάς!!! Όταν επιλέγεις μία τέτοια δουλειά όπως σου είπα και πριν πρέπει να έχεις ψυχραιμία υπομονή και κατανόηση!!!

Αυτοί ήταν οι λόγοι που μας οδήγησαν τόσους ανθρώπους, τόσες οικογένειες της Νέα Σμύρνης να κάνουμε την Τρίτη 9 Μαρτίου αυτή τη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας, οι λόγοι της συγκέντρωσης και της πορείας!!! Γιατί η Αστυνομική βία δεν θα επιτραπεί στα πάρκα και στις γειτονιές μας!!! Τα πάρκα οι γειτονιές και Οι πλατείες είναι για να παίζω να μιλάω και όχι για να φωνάζω "ΠΟΝΑΩ" Στα πάρκα και στη Νέα Σμύρνη θέλω να ακούω μόνο γέλια και χαρές και όχι πόνου κραυγές!!!!

Η αλήθεια είναι ότι με τόσο κόσμο ένιωσα ασφαλής και το ότι δεν είμαι μόνη μου, μόνο με την οικογένεια μου εννοώ! Ήταν πολλοί γνώριμοι άνθρωποι, παιδιά, φίλοι, δάσκαλοι, γνωστοί! Δεν φοβήθηκα στιγμή, αυτό που σκέφτηκα ήταν ότι ούτε η Πανδημία δεν μας σταμάτησε για αυτό χάρηκα πολύ!!! Κάτσαμε μισή ώρα και λίγο πριν αρχίσει η πορεία φύγαμε με κατεύθυνση τα σπίτια μας, εγώ οι φίλοι μου και οι γονείς μας!!! Βέβαια εγώ είδα όλη την πορεία να περνά κάτω από το μπαλκόνι μου!!!

Χαίρομαι που ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε και δεν έκατσε "κοιμισμένος" τα σπίτια του! Παρότι ζούμε μέσα σε αυτή την Πανδημία και πρέπει οι μεγάλοι να καταλάβετε πόσο ζοριμένοι είμαστε όλοι εμείς τα παιδιά! Εύχομαι η αγάπη και ο πόθος για δικαιοσύνη να μη σταματήσει ποτέ καθώς και η κοινωνία να βελτιωθεί!!!

Κάτι που θα ήθελα πολύ να συμβεί, κάτι που θα βελτίωνε την κοινωνία, είναι όλοι οι αστυνομικοί, γιατί ξέρω ότι είναι σε πολύ μεγάλο μέρος τους είναι καλοί άνθρωποι που νοιάζονται για το καλό μας και που αν χρειαζόταν θα θυσιάζονταν κιόλας για εμάς, αυτό το μικρό κομμάτι που μπορεί να υπάρχει από αστυνομικούς που δεν σκέφτονται πριν κάνουν κάποια κίνηση, να εξαφανιστεί, να το εξαφανίσουν οι ίδιοι γιατί τους ντροπιάζει, για να μπορούμε να βγούμε στις γειτονιές μας δίχως φόβο!

Να νιώθουμε ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι όπως οι πυροσβέστες! Όλοι ξέρουμε ότι οι πυροσβέστες ότι και να γίνει θα μπουν στη φωτιά θα "καούν" για να σε σώσουν! Θέλω όλοι οι αστυνομικοί να γίνουν έτσι! Όταν ακούω αστυνομία να μη φοβάμαι ούτε να βλέπω παιδιά να τρέχουν να κρυφτούν, να νιώθω ασφάλεια!!! Να βλέπω παιδιά που και πάλι στις απόκριες θα θέλουν να ντυθούν αστυνομικοί και αστυνομικίνες, γιατί αν φέτος γινόταν το καρναβάλι ούτε ένα δεν θα έβλεπες παιδί να θέλει, να ονειρεύεται να γίνει έστω και για μέρα αστυνομικός!

Η πορεία είχε Ειρηνικό χαρακτήρα, αν δεν είχε τραυματιστεί ο αστυνόμος, που λυπάμαι το ίδιο και για αυτόν, την οικογένεια του, την μαμά του, θα ήταν μία πετυχημένη πορεία!!! Η διαμαρτυρία ήταν για ειρηνικό σκοπό και δεν θα έπρεπε να λήξει με βία! Το καλό ήταν ότι τα μέτρα, τηρήθηκαν και όλοι είναι καλά, δεν είδα ούτε έναν χωρίς μάσκα!!! Εύχομαι όπως είπα και πριν, στο μέλλον ο κόσμος να βελτιωθεί και κάποια στιγμή να αντικρίσουμε έναν κόσμο χωρίς βία, μόνο με αγάπη!!!

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στους ανθρώπους που λένε ότι είμαστε ηλίθιοι, τα παιδιά που πήγαμε στην συγκέντρωση ή άλλοι που πήγαν στην πορεία, εμείς, εγώ, οι οικογένειες μας… δεν είμαστε ηλίθιοι, είμαστε παιδιά που ζήσαμε στην γειτονιά μας αυτή την άσχημη εμπειρία, που άλλοι στην ηλικία μας εύχομαι να μην δουν ποτέ! Και έχουμε το δικαίωμα στο να λέμε τη γνώμη μας και να την ακούτε όλοι, όπως εμείς ακούμε τις δικές σας γνώμες συνέχεια, και εσείς είστε υποχρεωμένοι να ακούτε και τις δικές μας, των παιδιών!

Είμαστε παιδιά ναι, και τι σημαίνει αυτό ότι δεν ξέρουμε?!?!? Βρισκόμασταν εκεί εκ μέρους των παιδιών που δυστυχώς αντίκρισαν αυτό το απαίσιο γεγονός, εκ μέρους όλων των παιδιών!!!

Ένα χρόνο τώρα είμαστε μέσα στα σπίτια μας, ενώ θα έπρεπε να είμαστε με τους φίλους μας, με τους δασκάλους μας, στα σχολεία και στις δραστηριότητες μας! Αν δεν πηγαίναμε την Τρίτη στην συγκέντρωση, με διπλές μάσκες, πώς θα μπορούσαμε να περάσουμε από εκείνο το μέρος ξανά... σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα!?!?!? Σας παρακαλώ όλους του μεγάλους να προστατεύσετε και να προστατεύετε πάντα τα παιδιά, πριν κατηγορήσετε ξανά παιδιά και νέους να θυμάστε ότι ήσασταν και εσείς κάποτε παιδιά!

Αυτά είχα να πω... εκ μέρους όλων εμάς που ΚΑΠΟΙΟΙ αποκαλέσατε ΗΛΙΘΙΟΥΣ !

Με πολύ αγάπη και σεβασμό
Ελισάβετ

 

 
Αυτό το τραγούδι.... με εκφράζει αυτές τις μέρες... σας το αφιερώνω...

 

  • 0
  • 6
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pin It