Pin It

Πρόλαβα να επισκεφθώ αγαπημένους χώρους τέχνης, γκαλερί, στον τσακ πριν το γενικό lockdown, το Φθινόπωρο του 2020

Με το ξεκίνημα των σχολείων τον Οκτώβρη, ξεκινήσαμε με πολύ κέφι στο τμήμα εικαστικών του χώρου μας, του Azima Cultural Art Space, του χώρου που ψυχή του είναι οι γονείς μου! Με όρεξη και διάθεση να επισκεφθούμε, χώρους τέχνης, μιας και φέτος τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας, ξέραμε πως δεν θα επιτρέψουν τις εκπαιδευτικές εκδρομές, με το σχολείο μας.

Η επίσκεψή μου στην γκαλερί Arch Athens ήταν πολύ θεαματική! Είδα ζωγραφιές με βαθύ νόημα και έντονα χρώματα! Επίσης επιβεβαίωσα ότι η ζωγραφική δεν έχει όρια και ότι με τη θέλησή, τη φαντασία και την επιμονή όλα γίνονται!!! Έμαθα πολλά από τους γονείς μου που μας ξενάγησαν, παρουσιάζοντας μας όλα όσα είχαν συλλέξει για το έργο του Matthew Wong!

Στο Arch Athens μας υποδέχθηκαν πολύ εγκάρδια και πήραμε το χρόνο μας, για να κινηθούμε ανάμεσα στα έργα, να τα παρατηρήσουμε πότε από μακριά και πότε από πολύ κοντά… και να “μπούμε με τον τρόπο μας στην ενέργεια του καλλιτέχνη”…. Πραγματικά Απολαύσουμε τα Postcards του Matthew Wong! Είκοσι από τα πιο πρόσφατα έργα Γκουάς σε χαρτί, τα οποία απεικονίζουν τοπία που ανήκουν στην μνήμη αλλά και στην φαντασία του καλλιτέχνη!!! Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την τεχνική και τα γκουάς χρώματα!

 

Αναπολώντας σήμερα, αρκετούς μήνες μετά την επίσκεψή μου στην γκαλερί Bernier/Eliades σκέφτομαι πως ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα!

 

Είχα ξαναπάει σε έκθεση ζωγραφικής αλλά όταν μπήκα σε αυτή την γκαλερί ένιωσε ένα επαγγελματικό κλίμα γύρω μου, μα ταυτόχρονα φιλικό και οικείο! Σαν να επισκεπτόμουν ένα νεοκλασικό σπίτι φίλων, γεμάτο έργα τέχνης! Αν δεν ήταν ο covid θα πίναμε μια ωραία πορτοκαλάδα στο εσωτερικό αίθριο κήπο τους! Μαγεύτηκα κυριολεκτικά! 

Τα έργα ήταν αξιοθαύμαστα καθώς και τεχνική τους!!! Εκτός από ζωγραφιές είχε και γλυπτά! 

Το θέμα γενικότερα της ζωγραφικής αυτής έκθεσης του Διονύση Καβαλλιεράτου ήταν ο "Χορός" που πιστεύω ότι μέσα από την κίνηση των ζωγραφικών έργων και των  γλυπτών ήταν αρκετά ξεκάθαρο! Ήταν στημένα έτσι λες και από στιγμή σε στιγμή θα αγκαλιάζονταν και θα άρχιζαν τον χορό! Αυτή η επίσκεψή μου στην γκαλερί ήταν πολύ ωραία και με βοήθησε να εμπνευστώ και να πάρω ιδέες!!!

Μας υποδέχτηκαν προσφέροντας μας υπέροχες στιγμές ξενάγησης, στα έργα… στα σχέδια και στα γλυπτά του Διονύση Καβαλλιεράτου υπό τον τίτλο “Chorus/Χορός”.

Στο ανανεωμένο πρότζεκτ, που προλάβαμε να δούμε την τελευταία μέρα της έκθεσης, εκτός από τα σχέδια, συμπεριλαμβάνονταν και γλυπτά του καλλιτέχνη από την έκθεση “Αποπροσανατολισμένος Χορός / Παραπλανημένος Πλανήτης” στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, που είχε οργανώσει ο ΝΕΟΝ και το Φεστιβάλ Αθηνών.

Εύχομαι γρήγορα να είμαστε ελεύθεροι και οι δρόμοι μας ανοιχτεί να ξανανταμώσουμε με το τρελό μας εικαστικό παρεάκι, στους πιο όμορφους χώρους της Αθήνας και σε ατελιέ ζωγράφων!

Ευτυχώς που οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, συνεχίζουν να καταγράφουν την δύσκολη, παράξενη, απαιτητική εποχή μας, ως μια πολιτιστική καταγραφή για τις επόμενες γενιές! Η τέχνη μεγαλουργεί εμπνέεται και εμπνέει μέσα σε αυτές τις "γκρίζες" εποχές ... 

Μεγάλο φιλί στέλνω και μπόλικη αγάπη
Ελισάβετ

 

  • 2
  • 8
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pin It