Pin It

Σε αυτή την εποχή που η τέχνη βάλλεται, καθώς όλοι οι καλλιτέχνες και οι χώροι που τους φιλοξενούν αυτούς και έργα τους βρίσκονται σε παύση,

...εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας... σε ολόκληρο τον πλανήτη  οι καλλιτέχνες... μικροί (ηλικιακά ) και μεγάλοι, συνεχίζουν να εμπνέονται από αυτή την πραγματικότητα που είναι δίχως προηγούμενο και την καταγράφουν με τον δικό τους τρόπο μέσα από την τέχνη τους! Άλλοι μέσα από τη μουσική τους, άλλοι μέσα από τα τραγούδια τους, άλλοι μέσα από τα γραπτά τους, την ποίηση, άλλοι μέσω μόνο της τηλεόρασης με μεγάλους περιορισμούς, άλλοι μέσα από τα ατελιέ τους, τα δωμάτια τους, μοναχικά ή έστω απομονωμένα κάπου στη φύση!

Έτσι πριν από περίπου ένα χρόνο, με μεγάλη μου χαρά, και κατόπιν προτροπής της νηπιαγωγού μου, της Κυρίας Εύη αλλά και την ενθάρρυνση των γονιών μου, πήρα την απόφαση, να συμμετάσχω σε ένα διαγωνισμό που προκύρηξε η Ελληνοεκδοτική!

Έτσι έστειλα το έργο μου, επιλέχθηκε και διακρίθηκε και μου έδωσε την μεγάλη χαρά, καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχα συμμετάσχει σε κάποιο διαγωνισμό, πόσο μάλλον ζωγραφικής που την λατρεύω! Έγινα "συνταξιδιώτισσα", μαζί με 120 ακόμα παιδιά από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, σε ένα μαγευτικό ταξίδι, που με την σκέψη μας και με τις εικόνες μας αγκαλιάσαμε τον κόσμο! Σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι του διαγωνισμού "ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ και ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΙ" που φτάνοντας τον τελικό προορισμό του, ένωσε 121 παιδιά, μέσα σε μια μεγάλη αγκαλιά, είχα την τιμή να είμαι κομμάτι της!

Στις σελίδες του βιβλίου "ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"
της "Ελληνοεκδοτικής" θα ανακαλύψετε πόσο, κοινά είναι όλα όσα νιώθουμε!

Οι συμμετοχές ήταν συνολικά 1.528 και οι επιτροπές τους, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, πραγματικά δυσκολεύτηκαν στην επιλογή κειμένων και εικόνων. Τελικά, κείμενα και εικόνες από 121 παιδιά, που ζουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, συνθέτουν και κοσμούν αυτό το βιβλίο-αριστούργημα!

Διαθέσιμο σε δωρεάν e-book!
Δείτε το και απολαύστε το! Το έργο μου με τίτλο "Super Ήρωες , παιδιά, γιατροί και όσοι ζουν σ΄αυτή την εποχή" φιλοξενείται στην σελίδα 129 και έκανε περήφανους τους γονείς μου (που είναι και δάσκαλοι μου στο κομμάτι των τεχνών) και την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου και τους φίλους μου... και εμένα πολύ χαρούμενη!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν, αλλά και σε όλα όσα συμμετείχαν!
Μακάρι κάποτε να γνωριστούμε από κοντά!
Ελληνοεκδοτική σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας έδωσες!

Εδώ μπορείτε να δείτε ή να κατεβάσετε το e-book

Το κείμενο μου, που συνόδευε το έργο μου, ήταν το ακόλουθο...

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 "ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ" για παιδιά έως ΣΤ’ Δημοτικού

Μάρτιος 2020, ένας ιός σπέρνει τον πανικό παγκοσμίως!
Τα σχολεία κλείνουν, τα μαγαζιά κλείνουν, τα καφέ, τα εστιατόρια…
Όλοι μένουμε σπίτι! Κανείς δεν βγαίνει χωρίς άδεια πια… Οι περισσότεροι πανικοβάλλονται, οι υπόλοιποι το αντιμετωπίζουν ψύχραιμα. Τα παιδιά όμως…

Είμαι η Ελισάβετ και είμαι 11 χρονών και θα σας εξηγήσω, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω την πραγματικότητά μου μέσα στην καραντίνα!

Όπως όλοι ξέρετε τα σχολεία έκλεισαν στις 11 Μαρτίου, πράγμα που με προβλημάτισε αρκετά, σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι αληθινά σοβαρό συμβαίνει! Ότι θα περάσουν πολλές μέρες χωρίς να δω τους φίλους μου, τη δασκάλα μου, τους δασκάλους μου!

Από τότε λοιπόν έχω να βγω έξω, βγαίνει μόνο ο μπαμπάς, μόνο όταν είναι απαραίτητο, περίπου μια φορά στις 10 μέρες, γιατί έχει πάει στρατό και έχει κάνει κάτι περίεργα εμβόλια λέει! Όσο για μένα… θα παραμείνω μέσα μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία!

Δεν βλέπω τους φίλους μου παρά μόνο μέσα από βιντεοκλήση πράγμα που είναι πολύ μοναχικό διότι δεν μπορώ να τους έχω κοντά μου και να είμαστε παρέα και να μπορώ να τους ακουμπήσω, να τους αγκαλιάσω, να τους νιώσω!

Φέτος έζησα κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που εύχομαι να μην ξαναζήσω! Δευτέρα 30 Μαρτίου είχα γενέθλια, τα χειρότερα γενέθλια! Ήταν πολύ περίεργο, πολύ στενάχωρο, πολύ ψυχοφθόρο, την μέρα που περιμένεις εδώ και έναν χρόνο, να γιορτάσεις τα γενέθλια σου, με τους φίλους σου, με τους νονούς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, να κάνεις μάζωξη, να σβήσεις κεράκια, να ανοίξεις δώρα…. να είσαι τελικά μέσα στο σπίτι μόνη, με τους γονείς σου, χωρίς τους φίλους σου! Αλλά πάλι καλά, νιώθω ευγνωμοσύνη, έστω και που φτιάξαμε τάρτα σοκολάτας με την μαμά μου και την έσβησα ως τούρτα με τους φίλους μου και τους αγαπημένους μας κάνοντας πολλές βιντεοκλήσεις!

Είναι κάτι απίστευτο για εμένα να έχω να βγω έξω σχεδόν ένα μήνα… και η μόνη βόλτα που πάω να είναι στο μπαλκόνι μου, που ευτυχώς, έχει θέα το άλσος Νέα Σμύρνης!

Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα που περνά μέσα στο σπίτι είναι ξεχωριστή… αλλά η καθημερινότητά μου, η ρουτίνα που είχα, σχολείο, διάβασμα, αγγλικά, μουσική, θέατρο, χορό, σκηνογραφία… όλες οι δραστηριότητες στο χώρο μας, τα παιδιά… μου έχουν λείψει πάρα πολύ! Τα πεθύμησα και τα εκτίμησα όλα αλλιώς πια!

Θα σας πρότεινα να μην αφήσετε τον καναπέ να σας ρουφήξει, κάντε δημιουργικά πράγματα, μαγειρέψτε, παίξτε μουσική, τραγουδήστε όπως εγώ ζωγραφίστε, χορέψτε, γυμναστείτε, παίξτε επιτραπέζια, πείτε ανέκδοτα, παίξτε, κοιμηθείτε, διαβάστε εξωσχολικά βιβλία, ψάξτε συνταγές, ή φτιάξτε βιντεάκια στο tablet, κάντε επανάληψη όπου νομίζετε ότι έχετε κενά από τα μαθήματα του σχολείου!

Και κάτι σημαντικό παιδιά, πρέπει να θυμίζετε στους παππούδες και στις γιαγιάδες να μη βγαίνουν έξω! Ο κορωνοϊός είναι ο εχθρός των ευπαθών ομάδων! Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από το σπίτι μας για να συμβάλλουμε στην καλυτέρευση των πραγμάτων είναι να μείνουμε στο σπίτι και όλα θα πάνε καλά!

Μένουμε σπίτι και όλα θα πάνε καλά!
Ελισάβετ Χαβρέ, Μαθήτρια Ε’ δημοτικού

Δυστυχώς ένα χρόνο μετά και... ακόμα... ελάχιστα πράγματα έχουν πάει καλά, έχει βρεθεί το εμβόλιο, αλλά... ακόμα τα σχολεία είναι κλειστά... και σήμερα θα ανακοινώσουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα...

Giotto Μαρκαδόροι Ζωγραφικής Turbo Maxi 24 Τεμ. !!!

 

  • 0
  • 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pin It